Nar Hakkında 9 Faydalı Bilgi

Havalarin-sogumasiyla-vucudumuzda-meydana-gelen-degisimler-nelerdir-ne-tur-onlemler-almaliyiz.Havaların soğumasıyla birlikte, şifa kaynağı olan narın bol bol tüketilmesi gereken zamanlarda bulunuyoruz. Bu şifa kaynağının faydaları saymakla bitmiyor. Kansere karşı koruyucu olması, cildi güzelleştirmesi gibi onlarca faydası bulunuyor. Yüzyıllarca sağlık, ölümsüzlük ve bereket sembolü olarak görülen narı bol bol tüketmeniz için oldukça faydalı bilgiler paylaşmak istiyoruz. İşte tam da zamanı olan nar hakkında bilmeniz gerekenler…

Muhteşem bir C vitamini kaynağı
Nar, C vitamini açısından oldukça zengin bir kaynak. Eğer günlük olarak bir bardak nar suyu içerseniz, günlük almanız gereken C vitamini miktarının %36’sı karşılamış oluyorsunuz. Tabii ki narın içindeki vitamin ve mineraller sadece C vitaminiyle de bitmiyor. Nar; sodyum, magnezyum, demir, fosfor ve dahasını içeriyor.

Kanseri engelliyor
Narın en bilinen özelliği, kansere karşı koruyucu oluşudur. Bunun sebebi ise oldukça güçlü antioksidanlar içermesidir. Etkili olduğu kanser türleri arasında prostat ve cilt kanseri yer alır. Narın tercihen suyunun sıkılarak tüketilmesi ve bunun tüm meyveden hazırlanması önerilir. Çünkü nar kabuğu; glikozit, tanen ve alkaloit açısından zengin bir meyvedir.

Sindirim sistemini düzenleyici
Kış aylarını ve mikrobik durumları düşündüğümüz zaman, narın bir diğer önemli etkisi sindirim sistemine iyi gelmesidir. Taneler arasında bulunan beyaz tabaka, mide için oldukça yararlıdır. Bu tabakanın faydası ile birlikte mide güçlenir. Sindirim sistemini düzene sokmak için, nar kabuğu kaynatılarak soğumaya bırakılır. Daha sonrasında bal ile tatlandırılarak içilir.

Hücrelerin yenilenmesine yardımcı oluyor
Nar, cilt hücrelerinin ve dokularının yenilenmesinde görev alacak birçok yararlı maddeyi içinde barındırır. Bu şekilde yaralar hızlı bir şekilde iyileşir; dermis veya epidermis olarak adlandırılan cilt hastaliklardan-koruyan-5-kis-cayi.6.21.aspx”>hastalıkları da önemli ölçülerde önlenir.

Yağ üretimini yavaşlatıyor
Narın faydaları bu saydıklarımızla da bitmiyor. Yapılan araştırmalar, narın bel ve karın bölgesinde bulunan yağları etkilediğini gözler önüne seriyor. 1 ay boyunca her gün düzenli olarak nar suyu tüketmeniz durumunda, bel ve karın bölgesi yağ hücrelerinizin üretimi önemli ölçüde yavaşlıyor.

Nar güzelleşmenizi sağlıyor
Birçoğumuz, narın kozmetik ürünlerde sıkça kullanıldığını bilmiyoruz. Narın içinde bulunan birçok element kozmetik ürünlerde ön plana çıkartılıyor ve aynı antioksidanlar kullanılıyor. Kozmetiklerde bile kullanılması, ona direkt olarak ulaşımımızın ve kullanmamızın ne kadar önemli olduğu sonucunu ortaya koyuyor. Bu yüzden direkt olarak nar tüketmek veya yüz maskelerinde nar suyu ve kabuklarına yer vermek oldukça önemli oluyor.
Güneşin zararlı etkilerini ortadan kaldırıyor
Narı mevsiminde tüketmek, vücutta yer alan ve güneş yanıklarına neden olan serbest radikallerin durdurulmasında oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra narda bulunan antioksidanlar cilt tümörlerini engellerler.
Kıkırdak sağlığını destekleyici
Eğer düzenli olarak nar suyu tüketirseniz, narda bulunan enzimler kıkırdak hasarının ve kıkırdak dejenerasyonunun önünde büyük engeldir.
Çocukların iştahını arttırıyor. Eğer çocuğunuz iştahsızlık yaşıyorsa; 1 bardak nar suyu içmesi veya bir tane nar yemesi, iştahını arttırmak için oldukça etkilidir. Bu nedenle, çocuğunuzun sağlığı için nardan yardım alabilirsiniz.
Bunun yanı sıra…

Narın faydaları sadece yukarıda saydıklarımızla da bitmiyor. Nar; kalbe iyi geliyor, çarpıntıyı gideriyor, enerji veriyor, yorgunluğu gideriyor, tansiyonu dengeliyor, diş etlerini kuvvetlendiriyor, kandaki kolesterol oranını düşürüyor, damar sertleşmesini önlüyor, anemi tedavisinde önemli görev alıyor, boğaz ağrısını kesiyor, astım ve hırıltıya iyi geliyor, öksürüğü bitiriyor, kan dolaşımını arttırıyor, kan hücrelerinin yenilenmesini sağlıyor, kandaki şeker seviyesini düzenliyor, sesi açıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Close Sepetim
Close Favorilere Ekle
En son görüntüledikleriniz Close
Close

Close
Navigation
Kategoriler